Wie is Ronnie?

Persbericht 2019   (voor persfoto's: info@ronnie.nl )

Ronnie Ruysdael = 100% polonaisegarantie 
In het Nederlandse artiestenwereldje is Ronnie Ruysdael altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. In zijn glitteroutfit, voorzien van bakkebaarden, gouden tanden en behangen met extravagante sieraden trekt hij al decennialang het land in om de boel op de kop te zetten. De ene keer in een tent waar ook Miss Montreal of Anouk optreedt, de andere keer net na of voor Stef Ekkel, Jannes of Snollebollekes. En zijn die er allemaal niet, dan zorgt hij in zijn eentje dat het dak er af gaat.
Ronnie Ruysdael = ouderwets gezellig feest
Voor wie van een ouderwets gezellig feestje houdt, is Ronnie Ruysdael de perfecte artiest. Er wordt gelachen, gesprongen, meegezongen en altijd gaat het publiek in een lange polonaise door de zaal, met in 1 hand een vlaggetje en de andere hand op de schouder van de voorganger. En die voorganger kan zomaar je bakker, badjuf, vader of oma zijn, want Ronnie is van iedereen. Iedere generatie en iedere laag van de bevolking  voelt zich aangesproken wanneer hij het publiek op één van zijn hitjes trakteert.  
Ronnie Ruysdael zingt eigen liedjes
‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Eet veel bananen’, ‘Japapa’, ‘De koning van de polonaise’, ‘Zwemmen zonder slip’, ‘Zwaai met je mobiel’ zijn zomaar wat titels van nummers die verpakt in een interactieve show aan je voorbij kunnen komen. 
Ronnie Ruysdael heeft altijd een koffer vol cadeaus
En terwijl hij staat te zingen gooit hij nonchalant zwaaihandjes, vlaggetjes en andere cadeau-artikelen de zaal in. Want zijn koffer is onuitputtelijk.
Het publiek gaat na afloop dan ook voorzien van een glimlach én een leuk aandenken richting de fiets. Want auto rijden is er meestal niet meer bij ;-) 
Ronnie Ruysdael gaat door tot iedereen een gaatje in z’n knetter heeft!
Onder het motto: ‘Ik ga door tot iedereen een gaatje in z’n knetter heeft!’ weet deze koning van de polonaise keer op keer alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. 
De Koning van de Polonaise herken je aan zijn glitterpakken, zijn bakkebaarden en zijn gouden tanden


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Persbericht 2018:

DE KONING VAN DE POLONAISE   

Een optreden van Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, is altijd weer een verrassing, ook al zie je hem voor de 10e keer. Hij weet overal het publiek in de polonaise te krijgen, heeft steeds zijn koffer vol vlaggetjes, kaartjes, stickers of wat dan ook en het is altijd zo dat het publiek met een glimlach op het gezicht naar huis gaat.
 
Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat iedereen ‘een gaatje in z’n knetter’ heeft.
Sinds de opsplitsing van de Sjonnies in januari 2010 treedt Ronnie als solo-artiest op in heel Nederland. In zijn glimmende outfit en voorzien van bakkebaarden en gouden tanden zingt hij met zijn eigen onvervalste stemgeluid zowel de oude Sjonnies-hits ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Roos in je blonde haren’, 'de Bostella'  en ‘Zwemmen zonder slip’ als ook zijn latere nummers, waaronder  ‘Eet veel bananen’, ‘Ayayayay’, 'Friet met Mayonaise' en 'De koning van de Polonaise’.

Een optreden van Ronnie Ruysdael past ALTIJD en OVERAL. Zowel zijn teksten als performance zijn origineel, geestig en voor een breed publiek toegankelijk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Singles in 2019:
-
In Limburg is het een grote carnavalshit gebleken en de schrijvers van het nummer vroegen aan Ronnie of hij er misschien een Nederlandstalige versie van zou kunnen maken. Maar natuurlijk, want Ronnie vond het van meet af een superleuk nummer. 'Kampioenen van de Nacht' is een eerbetoon aan allen die s'nachts de wereld draaiende houden. De kroegtijgers, maar ook de brandweerlieden, de nachtverpleegkundigen, de politie en ga zo maar door.

- Wanneer het jaar nog maar net begonnen is, knettert het al weer aan alle kanten. In het kader van das Coen und Sander Fest, waar Ronnie gaat optreden, wordt een single gemaakt 'Lam en Gelukkig' waaraan ook Ronnie een bijdrage levert (samen met DJ Timmie Tirol, Snollebollekes, DJ Maurice, Sjaak, Kafke en uiteraard Coen en Sander zelf)

Singles in 2018:

- Voorjaar 2018: Het nummer 'Zwaai met je mobiel' geeft een positieve draai aan het hebben van een smartphone. Ouders vallen hun kinderen voortdurend lastig omdat ze in hun ogen te veel appen, filmen, bellen, surfen, gamen, fotograferen en wat niet meer. Vanaf nu zijn de ouders zelf aan de beurt, want samen met hun zoon of dochter zwaaien ze er lustig op los tijdens een optreden van Ronnie :-)

- In december brengt Ronnie een eigen smartlap uit. 'Naar de donder'. Over vader en zoon die elkaar misschien niet altijd even goed begrijpen.

Singles in 2017:

- In januari is er een carnavalssingle uitgekomen, getiteld: 'Friet met Mayonaise'. Ronnie: ' Stil blijven staan wordt moeilijk als je dit nummer hoort. Je krijgt maar 1 ingeving en dat is: NU in één lange polonaise naar de dichtstbijzijnde snackbar ;-).'

- In juni verschijnt een nummer van Reinhard May, maar dan in een hele andere versie. Het nummer 'Über den Wolken' wordt omgedoopt tot 'Zo is het leven' 

- In december volgt nog een nummer waarin Ronnie zijn serieuzere kant laat zien. 'Drink 'r nog eentje mee' schalt dan door de huiskamers, voorzien van melancholische strijkers. Ronnie wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. (+ de club van Ronnie&Thijs-Artiestenmanagement knalt er nog ff een Zingende Kerstkaart uit)

Singles in 2016:

- In het voorjaar van 2016 brengt Ronnie een ode aan de stad waar hij woont, Nijmegen. Het nummer krijgt de gelijknamige titel 'Nijmegen' en in de bijbehorende videoclip zijn de mooie plekjes van de stad te zien. 

- In datzelfde voorjaar neemt hij een duet op met de Surinaams-Nederlandse rapper Def Rhymz. Het nummer heet 'Fawaka' en is een moderne versie van 'U.O.Me' van Luv, geïnspireerd op nachtclub Waldolala.

- In oktober heb je de Oktoberfeesten en voor deze gelegenheid heeft Ronnie het nummer 'Oktober' opgenomen. Release begin september 2016. Een mengeling van melancholie en vrolijke saamhorigheid zorgt dat het publiek inhaakt en meedeint.

- In december voorziet de club van unieke en aparte artiesten (http://www.ronnie-en-thijs.nl) het nummer Feliz Navidad van een nieuw jasje. Met de tekst 'Hallo lieve schat, ik wou wat zeggen, maar ik weet niet wat' toveren ze via Facebook en WhatsApp bij een paar miljoen Nederlanders een glimlach op het gezicht. 

Awards:

- 2015 – Oeuvre Award voor 25 jaar feestmuziek - Party Award
- 2013 – Beste Feestact – Vakjuryprijs - Party Award
- 2013 – Beste Bühneact - Party Storm Award
- 2012 – Beste Feestartiest - Geels Populariteitsaward
 
Algemeen:
- Het nummer 'Eet veel bananen', wat hij samen met Zanger Rinus en Debora zong, werd binnen zeer korte tijd een ware YouTube hit. De clip is inmiddels meer dan 6.500.000 keer bekeken.
 
- Ronnie Ruysdael was gedurende de hele zomer van 2015 en 2016 te horen in de tv-reclame van E-bike fabrikant STELLA. Terwijl Anita Witzier op haar E-bike stapt, zingt Ronnie dat ze de hit van 't jaar is :-)

- Ronnie Ruysdael sluit ook huwelijken

- Ronnie Ruysdael is de eerste en enige Nederlandse artiest die een eigen smiley heeft 

Ronnie Ruysdael Smiley

 
Persbericht 2015 - Jubileumjaar - 25 jaar Ronnie Ruysdael
In 2015 is het 25 jaar geleden dat Ronnie Ruysdael voor het eerst zijn plateauzool op het podium zette. Dat smaakte direct naar meer en inmiddels heeft hij ruim 2500 optredens op zijn naam staan.
Gedurende 19 jaar met de Sjonnies en daarna al weer 6 jaar als solo artiest.  Voor Ronnie daarom reden dit jubileumjaar om te dopen tot 'Het Jaar van de Polonaise' met een bijpassende single en album, getiteld: 'De Koning van de Polonaise'.
Buiten zijn reguliere optredens treedt hij in dit jubileumjaar op in de show  van Marianne Weber. Zij brengt een ode aan de Zangeres Zonder Naam en Ronnie zingt daar 1 van zijn lievelingsliedjes 'Witte Rozen'. Een ander speerpunt is zijn eerste kindershow voor een zaal vol kinderen op Ameland. In de zomer van 2015 is zijn stem constant te horen onder de reclame van Stella-fietsen en het jaar sluit hij feestelijk af met een grote jubileumshow in Zwolle. 

2014
In januari 2014 presenteerde Ronnie zijn tweede solo-album, getiteld 'Briljant'. Dit verzamelalbum bevat de leukste en beste liedjes uit de afgelopen jaren, waaronder de grote hit 'Eet veel bananen', een samenwerking met Zanger Rinus en Debora.

2013 was voor Ronnie Ruysdael een heerlijk jaar. Hij kreeg in de eerste 2 weken direct een paar onderscheidingen, nl. de PartyStorm Award voor de categorie 'leukste bühne act' en de Geels Populariteits Award voor de categorie 'beste feest artiest'. Bovendien werd het nummer 'Eet veel bananen' binnen zeer korte tijd een ware YouTube hit.Maar liefst 2.000.000 kijkers binnen 2 maanden. In november 2013 wordt Ronnie nogmaals verrast. Dit keer ontvangt hij de prijs van de vakjury als Populairste Party Artiest (Party-Awards).

Aanvullende info: 

Eind 2009 werden de Sjonnies opgesplitst en vanaf 1-1-2010 reist Ronnie, ook wel ‘de man met de bakkebaarden’, als solo-zanger, samen met zijn manager Mathijs, door ons land en dat bevalt hem opperbest. In zijn eigen decor en voorzien van de gebruikelijke gadgets (vlaggetjes, ansichtkaarten, ballonnen en andere rariteiten) zoekt hij de interactie met het publiek en zal hij zijn uiterste best doen het hele gezelschap in de bekende polonaise te krijgen. 
Hits als 'Dans je de hele nacht met mij', 'M’n fiets is gejat', 'Zwemmen zonder slip' en 'Japapa' zullen u ter ore komen, maar ook nieuw repertoire als 'Ayayayay, laat je maar horen', 'Komkommerbij', 'Eet veel bananen' of 'De Koning van de Polonaise'. De meeste solo-singles bereikten steeds een positie in de Mega Top 100, evenals zijn, op 1-1-'11 gepresenteerde album 'Oud en Nieuw'.
Kenmerkend is, dat Ronnie een graag geziene gast is op de meest uiteenlopende feestjes. De ene dag wordt hij ingehuurd om een huisartsenbijeenkomst op te leuken, de volgende dag om een discotheek vol jongeren van adrenaline te voorzien en de derde dag mag hij op een popfestival de rol van vreemde eend vervullen. Niets is hem te gek en alles is leuk. En altijd onder het
motto: ‘We gaan ‘m effe lekker raken!!!’  
In augustus 2010 sloot Ronnie zijn eerste huwelijk. Van alle markten thuis dus!
 
Een optreden van Ronnie Ruysdael past ALTIJD en OVERAL

Discografie: 

SINGLES:
 

2019 - Kampioenen van de nacht
2019 - Lam en Gelukkig (met het DJ Maurice AllStarsTeam)
2018 - Naar de donder
2018 - Zwaai met je mobiel
2017 - Lieve schat, 'k wou je zeggen dat (Ronnie&friends)
2017 - Drink 'r nog eentje mee
2017 - Zo is het leven
2017 - Friet met Mayonaise
2016 - Hallo lieve schat (Ronnie&friends)
2016 - Oktober
2016 - Fawaka - Duet met Def Rhymz
2016 - Nijmegen 
2015 - De Bostella
2015 - De Koning van de Polonaise
2014 - Onze Keet
2014 - Alewiejo - met Mooi Wark
2013 - Ayayayay (laat je maar horen)
2013 - Eet veel bananen - met Zanger Rinus en Debora
2012 - Komkommerbij
2012 - Dikke Doe Da
2011 - Al jaren truckchauffeur
2011 - Hé lieve schat
2010 - Lenie van het eetcafé
2010 - Anti-katerlied
2009 - Nooit meer

ALBUMS:

2018 - Gaatje in je knetter
2017 - Dussssss......
2016 - Ronnie Ruysdael
2015 - De Koning van de Polonaise
2013 - Briljant
2011 - Oud en Nieuw 

Top 100 noteringen in de tijd dat Ronnie onderdeel uitmaakte van de Sjonnies:

SINGLES:
1995- Dans je de hele nacht met mij
1996- Blauw van de sangria
1997- Brandend Zand (met Gert Timmerman)
1997- Twee armen om me heen
1998- Coupe Soleil
2001- Opa Koos
2002- Annemarie
2002- Zwemmen zonder slip,
2004- Petite Mademoiselle
2006- Megahitmix
2006- Je bent m'n moeder niet
2007- Japapa
 
ALBUMS:
1995- Verse vis en lingerie - hoogste notering 15
1997- Broodje bal - hoogste notering 26
2002- Krenten uit de pap - hoogste notering 96

Waar trad Ronnie Ruysdael op in de afgelopen 27 jaar? Eigenlijk overal, maar hieronder een korte opsomming:
DAS COEN UND SANDERFEST, LOWLANDS, SCHANSPOP, DAUWPOP, BEVRIJDINGSPOP, MEGAPIRATENFESTIJN, KERMIS, ORANJEPOP, TIROLERFEEST, TENTFEESTEN, NACHT VAN ORANJE, VIERDAAGSEFEESTEN, STOPPELHAENE, OEROL, FEESTWEKEN, TROUWFEESTEN, 538, LINGEFEEST, BOERUHROCK, DAG VAN HET LEVENSLIED, CARNAVALSFEESTEN, NPO 2, MIDDENSTIPPEN VAN VOETBALVELDEN, BORDELEN, KLOMPENFEEST, TREKKERTREK, TRUCKERSFEESTEN, PAASPOP, VERJAARDAGFEESTEN, HINTS, SBS6, OKTOBERFEESTEN, BIERFEESTEN, BEDRIJFSFEESTEN, 3FM FREAKNACHT, RTL BOULEVARD, STUDENTENFEESTEN, NIGHT OF THE KOEMARKT, THEATERFESTIVALS,  SCHOOL- EN VOLKSFEESTEN, 3UURKES VURRAF, WIELERRONDE, IBIZA, MALLORCA, COSTA DEL SOL, GRAN CANARIA, BELGIË, ITALIË, OOSTENRIJK, TURKIJE.........RONNIE WAS THERE :-)
 

Share our website