Nieuwe single: Kampioenen van de Nacht

In Limburg is het sinds een paar jaar een vertrouwd recept. Heeft de klok middernacht geslagen, dan gaat de schuif omhoog en horen we keihard Spik en Span met hun enorme hit ‘Kampioenen van de nach’. En heel Limburg zingt mee.
Maar Mark en Bas, de schrijvers van dat nummer, vonden het jammer wanneer het nummer binnen de Limburgse grens zou blijven en dat is het ook. Dus ff Ronnie Ruysdael bellen.

‘Zeg uhm, Ronnie, wij hebben een paar jaar geleden een nummer gemaakt en dat is in Limburg een echte knaller geworden. Maar nu willen wij het graag de provinciegrens over tillen. Dus we zoeken een Nederlandstalige zanger die het zou willen zingen, een feestzanger wel te verstaan.’
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want al bij de eerste keer horen was Ronnie superenthousiast: Wat een geweldig nummer! Dus toen de Nederlandse vertaling eenmaal rond was, en er een typische Ruysdael-draai aan was gegeven, vlug de studio in gegaan en het resultaat mag er wezen.

In de videoclip zien we wie allemaal onder die Kampioenen van de Nacht worden verstaan. Uiteraard de kroegtijgers die de hele nacht doorhalen, maar het nummer is ook een eerbetoon aan de mensen die 's nachts de wereld draaiende houden, zoals de nachtzuster, de politieagent, de vuilnisman en de brandweerman. Die uiteraard na hun dienst ook een afzakkertje komen halen in Café Ruysdael :-)

 
 
Share our website