Ronnie's Bizarre Jubileum Show

‘Dat beeld blijft op mijn netvlies staan’, zegt Ronnie Ruydael, ‘Duizenden mensen op het Faberplein die maar blijven schreeuwen Oh als ik over de brug weer mijn stad binnenrij, breekt altijd de zon door, voel ik me weer blij. Londen is leuk, New York is best fijn, maar ’t liefst wil ik in Nijmegen zijn. Dat was de kers op de taart vorig jaar. Wat een avond! Wat een feest! Heerlijk, heerlijk, heerlijk!’

En zo’n avond gaat het dit jaar weer worden, want het is een jubileumeditie. De 5e keer. En om die reden neemt Ronnie zijn hele artiestenstal mee naar het Faberplein om daar Ronnie’s Bizarre Familie Show te laten zien op de maandag van de zomerfeesten. 

Vanaf het begin van de avond wordt het al meezingen geblazen, want wie kent momenteel niet de feesthit ‘Liever te dik in de kist’. Stef Ekkel werd er bekend mee, evenals met ‘De Woonboot’, ‘De Smokkelaar’ en zijn eigen feestversie van ‘Waarheen Waarvoor’. 
Suitz neemt het stokje van Stef over. Een akoestisch feestduo, bestaande uit twee superjonge en superenthousiaste muzikanten die met hun gitaren en zang afwisselend ontroeren, maar ook helemaal los kunnen gaan.
Nicky en Simone, de presentatrices van de avond, zullen op exotische wijze de artiesten af- en aankondigen, maar zelf ook een moppie zingen. Vorig jaar kregen ze het Faberplein mee in hun danswedstrijd en dat gaan ze dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. Altijd lachen, gieren, brullen met deze twee Gooische madammen.
In de opwarming naar het slotstuk klimt DJ Timmie op het podium. Hij is met zijn 1 meter 25 de kleinste DJ van Europa, maar bouwt grootse feestjes. Zijn repertoire is erop gericht om uiteindelijk het publiek zwetend en swingend klaar te stomen voor Ronnie Ruysdael en z’n Rakkers. 

De vorige 4 edities waren werelds. Een stampvol Faberplein wat zowel de oude hits als ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Zwemmen zonder slip’ en ‘Japapa’ meebrulde, maar even zo hard ‘Eet veel bananen’, ‘De koning van de polonaise’ en sinds vorig jaar dus ook het nummer ‘Nijmegen’. 

En 2017?

Ronnie Ruysdael: ‘Wij zijn d’r klaar voor, laat die zomerfeesten maar komen’

Share our website